3.12.2014

The will of D

There are 3 things that cannot be stopped : 
Men’s Dream 
The Flow of Time
 Inherited Will 
    As long as people continue to seek the true meaning of freedom, they will never ceased to be!


Joskus One Piecen alkutaipaleella mangapokkarin TLK-kysymysnurkassa luki suurinpiirtein näin:

Lukija: Mitä toi D meinaa Luffyn nimessä?
Eiichirō Oda:  Nyt se on vaa D, mutta myöhemmin jotain muutakin. Kyllä se ajan kanssa sitte paljastuu.. kattellaan.

Mysteeri oli siis valmis. Sen jälkeen Deetä on pukannut sarjaan vaikuttavien hahmojen muodossa



Monkey D Luffy: Päähenkilö. Olkihattupiraattien kapterni.
Monkey D. Garp: Luffyn isoisä. Merivoimien kuuluisa vara-amiraali.
Marshall D. Teach; Blackbeard. Oman piraattijoukkionsa kapteeni ja asshole.
Monkey D. Dragon: World's most wanted man. Luffyn isä ja Vallankumousarmeijan johtaja.
Trafalgar D. Law:  Selostan tässä jutussa hänestä vähän enemmän.
Gol D. Roger: "Pirate King". Kuoli 24 vuotta sitten kun antautui merivoimille ja teloitettiin.
Portgas D. Ace: Rogerin poika ja luffyn "veli". Toimi Whitebeardin laivaston komentajana.
Jaguar D. Saul: Entinen vara-amiraali. Kääntyi merivoimia vastaan ja kuoli yrittäessään pelastaa Nico Robinia.
Portgas D. Rouge: Rogerin sussu ja Acen äiti. Kuoli synnyttyäessään Acea.

Kaikkein ensimmäiseksi D:stä puhuttiin, kun Chopper oli päättänyt lähteä Luffyn ja Olkihattupiraattien matkaan. Tri Kureha paljasti Gold Rogerin oikean nimen. Hän kertoi Daltonille että Chopper oli liittymässä hyvin vaarallisen miehen joukkoihin.

"So it still lives... The will of D."


Myös Nico Robin on puhunut D:stä muutamaan otteeseen. Arabastassa hän kysyi asiasta Luffyltä, mutta kuten arvata saattaa, Luffyllä ei ollut harmainta aavistustakaan koko kirjaimen tarkoitusperästä.
Taivassaarella Robinin kanssa keskustellut Gun Fall tokaisi, että Luffy jättää saman vaikutuksen kuin Taivassaarella aikaisemmin vieraillut Gol D. Roger. "It suits him to have a name of just one letter". Kolmannella kerralla Robin kysyi "Will of D":stä ja Void centurystä Silvers Rayleighiltä, Rogerin entiseltä ykkösmieheltä. Rayleigh kertoi tietävänsä asioiden todellisen laidan sekä lupasi jakaa salaisuutensa, mutta Robin kieltäytyi, koska halusi itse selvittää salaisuudet matkan varrella.
Robinin takaumassa myös paljastuu, että hän on jo pienenä tavannut erään D:n, Jaguar D. Saulin. Saul ei tiedä nimensä merkitystä, vaikka hänen perheessään kaikilla esiintyy sama nimikirjain.



Tässä vaiheessa mukaan olivat tulleet jo monet muut tunnetut D:t. Yleensä siellä missä nämä heput hommailevat, aina tapahtuu. Esim. Gol D. Roger hallitsi merta merivoimien jahtaamana ja Luffy aloittelee sotia maailmanhallituksen kanssa. Jotenkin myös kaikki D:t ovat kietoutuneita toisiinsa jollakin tavalla, sukulaisuhteiden avulla tai ilman. Esim. Luffyn isän sekä isoisän nimessä on D. Ja juurikin isoisä Monkey D. Garp taisteli aikoinaan Gol D. Rogerin kanssa. Portgas D. Ace on taas Rogerin poika, joka on Luffyn "veli".

Kun Whitebeard on kuolemaisillaan, hän kertoo, että "The will of D":tä ei voi sammuttaa listimällä henkilöitä, jotka sitä kantavat nimessään. Jos D:n palo sammuu, se herää aina jossakin uudestaan. Lisäksi hetken ajan näytetään takaumaa, missä Gol D. Roger aloittaa kertomaan Whitebeardille  D:n historiaa. Itsenihän mielestä tossa suorastaan sanotaan että Rogerin palo on siirtynyt Luffyyn....



Ainakin siis Gol D. Roger  tietää mitä tarkoittaa "olla D".

Kaikki viisi D:tä, jotka sarjassa ovat kuolleet, tai olleet kuoleman lähellä, ovat tehneet sen hymyillen. Ainoa D, joka pelkäsi kuolemaa sen ollessa lähellä, oli Marshall D. Teach eli Blackbeard.



Sitten tapaus  Trafalgar D. Law

Law on melko jännittävä hahmo. Olen seurannut innoissani uusimpia käänteitä mangassa ja miettinyt monenlaista. Mutta joo, aloitetaan nyt tästä.

Trafalgar D. Law on Luffyn vanha tuttu kahden vuoden takaa. Law pelasti Luffyn hengen sodan jälkeen ja vei turvaan merivoimilta. Kahden vuoden skippauksen jälkeen tiet kohtaavat jälleen ja Lawin pyynnöstä he perustavat allianssin, jonka tarkoituksena on pitkän kaavan kautta heittää Kaido alas palliltaan. Lawilla sattuu olemaan myös ensin jotain hampaankolossa Doflamingon kanssa ja seikkailut kutsuvat.

Lapsena Law joutui hyvästelemään kuolleen perhensä ja jättämään kotiseutunsa, jonka jälkeen hän löysi itsensä Donquixote Doflamingon huudeille. Siellä "perheen" lapset harjoittelat taistelemista ja muuta mukavaa. Lapsoset kysyvät Lawin oikeaa nimeä ja hän kertookin sen, sekä mainitsee että D on salaisuus. Doflamingon veli ja hyvin rakastettava hahmo Rosinante sattuu kuulemaan keskustelun ja käskee Lawin painua lipettiin kiireellisesti. Koska Doffy.

Rosinanten mukaan D:t ovat Celestian Dragoneitten luontaisia vastustajia, kun niitä nyt satutaan pitämään jumalina. Tai ehkä joku pitää. En ole paljon parempaa tyydytystä telkkarista saanut kun se hetken kun Luffy veti yhtä semmosta lättyyn. HORRHOORRRHOOR!

Mutta joo, oon spoilannut jo kaiken mutta en ehkä jotain kahta juttua niin jätän tämän vain tähän.
Mut Law on cool. Rosinante kans. Cool.




Ei kommentteja:

Pink Ice Cream Bar